За Пирин рън

Тази година град Банско ще посрещне за 8ма поредна година участниците и организаторите на Пирин рън.

Пирин планина и и най-високият й връх – Вихрен (2914 ) са готови да посрещнат всички приятели на планината, бягането, планинското и шосейното колоездене. Този сезон организаторите на купа Долчини по шосейно колоездене  и огранизаторите на Пирин рън – Сдружение Маратон ще организират съвместно изкачването до хижа Вихрен ( 1950 м. н. в). След това колоездачите могат да завършат рамо до рамо с бегачите на въръх Вихрен и да направят дуатлон.

Информация за трасетата:

Бягане
Стартът е на традиционното място на поляната между хотел Кемпински и долната станция на Кабинката. Бяга се по ски пътя до ски зоната на Юлен, през стрелбището и по пътеката за хижа Бъндерица. След това по асфалтовия път за хижа Вихрен с пресичане на голямата серпентина. От хижата по туристическата пътека през седлото Кабата до връх Вихрен. След финиширането обратно по същия път до хижата.

Kолоездене

Стартът тази година е заедно със старта на шосейните колоездачи пред полицията в Банско на ул. Глазне. Полицейска кола ще изведе групата по централната улица към планината покрай хотел Кемпински. Малко преди Мотиката планинските колоездачи се отклоняват на ляво на добре маркирано отклонение, а шосейните колоездачи продължават по асфалта към хижа Вихрен. Трасето преминава по вътрешна улица на Банско и се включва в познатото от предишните състезания на изток към Добринище по междуселски коларски път. Преди да навлезе в селото трасето се насочва на дясно в изкачване и покрай параклиса св.Никола излиза на хубав горски път. Следва скоростен участък на запад предимно равнинен и в спускане до включване в асфалтовия път към хижа Вихрен. По него, само по асфалт, покрай хижа Бъндерица, по две серпентини и финалът e пред хижата.

Дуатлон

Дуатлонистите стартират на старта на планинските колоездачи и преминават тяхното трасе. На хижа Вихрен оставят байка на определено от организаторите място и продължават по трасето на бегачите до връх Вихрен. Дуатлонистите участват в класирането за планинско колоездене според резултата си до хижа Вихрен.

За повече информация вижте ТУК

Регистрация: ТУК

Очакваме Ви!