За Осогово рън

Наближава четвъртия етап за сезона от веригата  FIVE MOUNTAINS на Сдружение МаратонОсогово рън. Участниците ще могат да се потопят в красивата природа на Осоговска планина в две дисциплини – бягане (26км) и колоездене (29км). Стратът е на площад Велбъжд в центъра на град Кюстендил точно в 9:00 часа.

Трасето за бегачите преминава покрай стадиона,  картинг пистата и Почивало, по горски път под х. Иглика до Студен кладенец (8,4км), по черен и асфалтов път достига х. Осогово (13,2км), продължава по черен път през Бегбунар (19,5км) по централното било на Осогово до ФИНАЛА – връх Руен (2251м н.в.).

Колоездачите стартират заедно с бегачите в 9:00 часа. Малко след старта се отбиват от главния път преди бегачите. По асфалт и каменни плочи преминава през Хисарлъка, покрай санаториума, през Богослов  до Студен кладенец (11,2км), по черен и асфалтов път достига х. Осогово (16км), продължава по черен път през Бегбунар (22,3км) по централното било на Осогово до ФИНАЛА – връх Руен (2251м н.в.)

Осоговската планина е планина в Западна България и Републикка Македония. Най-високата й точка е връх Руен, който се намира на границата между двете държави и е един от 100те национални туристически обекта.

При ясно време от върха се открива красива панорама. На север се виждат очертанията на Западна Стара планина, на североизток се откриват планините Конявска, Люлин, Витоша и Верила. На изток Рила планина, на югоизток е билото на Пирин. На северозапад, изкачилите върха, могат да видят Шар планина и планини в Южна Сърбия.

Ако искате да усетите невероятната природа на Осоговска планина, елате да изкачим връх Руен заедно на 5 Август.

Мястото е площад Велбъжд в центъра на град Кюстендил. Стартът точно в 9:00.

Напомняме, че след 29.07, стартовата такса се покачва.
За завършена регистрация се счита, заявка + платена стартова такса.

За повече информация вижте ТУК

Регистрация: ТУК

Очакваме Ви!