Бюлетин

БАЛКАН РЪН 2019

Публикуваме последна информация за състезанието в неделя 2.6.2019г.

СТАРТ: Ще бъде даден точно на площада под паметника на Ботев. Колоездачите ще стартират пред бегачите. Молим за разбиране при подреждането на старта. Незаявените и неплатили участници се умоляват да се явят на регистрационния пункт на площада преди 8:00 часа.

TРАСЕ: Трасетата за бягане и колоездене са безснежни и в добро състояние.

Маркирани са с жълт временен спрей предимно по земята. По трасето за бягане има и постоянна маркировка. Финалната част е маркирана с книжни флагчета. По екологични съображения не е използвана полиетиленова лента.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:

Пунктът за бегачи на 7км е снабден с вода и изотонична напитка.

Пунктовете на х. Рай за бегачи и на 20км за колоездачи са снабдени с вода, изотоник, карбо барчета, карбо гелчета, плодови барчета, банани, краставици, сол.

На връх Ботев ще има мюсли барчета, банички, банани и вода.

Обръщаме внимание, че по екологични съображения няма да бъдат предлагани еднократни пластмасови бутилки. Напитките ще се консумират в картонени чаши на пункта или в собствен съд.

Метеорологична прогноза:

На връх Ботев в неделя се очакват превалявания около обяд и температури под 10 градуса. По време на изкачването е препочръчително да се носи ветровка. Необходимо е участниците да изпратят дрехи за преобличане, дебело връхно яке, шапка и дъждобран с организирания транспорт до финала. Опитът показва, че всяка година това е основен пропуск на участниците. Камионите за извозване на бегачите след финала ще тръгват само след запълване и са открити!

Има възможност за преобличане, хранене и пренощуване след финала на вр. Ботев в туристическа спалня. Телефон за резервации: 0877273547.

НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ!