Витоша летен фест 2017

Събитието се организира от Столична община и Фондация „София – Европейска столица на спорта “ и е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта 2018“. Спортният празник включва състезания, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. Новото тази година: надпревари по бързо разпъване на палатка и теглене на въже, а като допълнителна емоция децата ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей и стена за катерене  осигурени от „Мачирски спорт“. На поляната ще бъде открито  и поредното издание на постоянна мобилна изложба „София Фото Спорт“.

ДАТА И МЯСТО:

9 Юли 2017, Природен парк „Витоша“- хижа „Момина скала“

ДИСЦИПЛИНИ:

– Състезание по планинско бягане – старт в 10.30 ч. по 12 км трасе „Кумата“
– Състезание по планинско колоездене – старт в 10.45 ч. по 7/20 км (една/три обиколки) трасе „Копитото“
– Туристически поход – начало 10.30 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

За бягане и колоездене: юноши и девойки(16-18г.), мъже и жени; ветерани мъже и  жени (40+);

За похода: Без ограничения

ТРАСЕ:

По предложен от организаторите маршрут за различните дисциплини по спортове.

All tracks 2016 VSF2016run VSF2016Bike VSF2016Walk

Трасе бягане GPX      Трасе колоездене GPX     Трасе поход GPX

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:

Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

Всички участници се състезават по свое желание и на собствена отговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Състезателите да носят лични карти или ученически книжки и да бъдат екипирани с необходимата екипировка – участниците в състезанието по колоездене крос–кънтри е задължително да са с каски и е препоръчително да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да се направят предварително застраховки.

СТАРТОВА ТАКСА:

Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:

Класиралите се на първите три места мъже и жени в дисциплините байк крос–кънтри и бягане крос–кънтри ще си разделят награден фонд от 3500 лева и ще получат медали и материални награди. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗьОРИТЕ:

13.00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:

На желаещите да се включат в събитието ще бъде  осигурен обществен транспорт от София: тръгване от Национален стадион „Васил Левски, паркинга пред централния вход на стадиона в 8:00 часа (автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове – и обратно след приключване на събитието в 14:30 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. ст. В. Левски. Личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

ЗАПИСВАНИЯ И РЕГИСТРАРАЦИИ:

на  http://racetimingbg.com/portfolio/vitosha-summer-fest-09-07-2017/  и в деня на Феста – на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.20 ч. пред х. Момина скала.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

на www.sofia2018.bg, в специалната Facebook страница на събитието, на contact@sofia2018.bg  на тел. 0885 515030 . Организаторите не носят отговорност за евентуални промени и събития, предизвикани от извънредни обстоятелства. Пресконференция на 4 юли, вторник , от 11 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство).