Софийски манастири 2018

Проектът СОФИЙСКИ МАНАСТИРИ, който сдружение Маратон започна да разработва преди пет години вече достигна последната си фаза. Концепцията за формàта и трасето е завършена. Радваме се, че ще можем да предложим на софиянци и гостите на столицата една устойчива атракция, реализирана от екипа на сдружението.

220 км около Софийското поле в три дни със 6000 метра положителна денивелация. 25 манастира, разнообразен терен и много възможности за участие на скъсени дистанции и в различни етапи. Това накратко са параметрите на мероприятието, което ще се проведе по трасето на постоянния поклоннически маршрут през Софийската Света гора, разработен от сдружение Маратон.

Датите са 14,15,16 септември. Дисциплините са планинско бягане и планинско колоездене.

Таксата за ранно записване за 1 ден е 40лв. за 2 дни 60лв. за 3 дни 70лв. последните подробности ще бъдат публикувани до няколко дни. Регистрацията отваря на 10 август.

На 10 и 11 август трасето ще бъде пробягано демонстративно от известния ултрамаратонец Андрей Гридин, което ще може да бъде проследено на живо от всички. Публикуваме GPS следата маршрута: SM220loop.gpx  Приемат се всякакви предложения за подобрения, както и кандидатури за доброволци на  office