
Последна информация преди старта на състезанието:
Трасета и маркировка: Трасетата са прочистени и маркирани с постоянна туристическа синьо-бяла и зелено-бяла маркировка.

Подсилена е на местата с отклонения или разклони с жълт временен спрей върху камъни и асфалт и червено-бели ленти. От старта до навлизане в крайградската част участниците ще бъдат водени от полицейски автомобил. Има подобрение на двете дълги трасета с преминаване през връх Човека. Точните дистанции са 14км, 25км, 39км.

Актуални електронни следи:
Track 14km.GPX
Track 25km.GPX
Track 39km.GPX
Участниците заявили се на дистанция 25 км могат по своя преценка на пост Превала да продължат за 39 км, като уведомят за това обслужващите пункта. Също така, заявилите се на 39 км могат да съкратят дистанцията на 25 км на същият пост, като отново уведомят обслужващите.
Подкрепителни пунктове:
1.Студен кладенец 9км – предлага вода и изотонична напитка.
2.Разкола 11км – предлага вода, изотонична напитка, карбобар Roobar или карбогел по избор.
3.Превала 19/33км – предлага вода, изотонична напитка, краставица със сол, карбобар Roobarили карбогел по избор, банан.
4.Връх Руен 26км – предлага вода, изотонична напитка, краставица със сол, карбобарRoobar или карбогел по избор,
Финал 14/25/39км – вода, шоколад Benjamissimo

Изисквания към участниците: Да са оборудвани с дрехи подходящи за атмосферните условия в деня на старта. Да спазват маркираното трасе. Да имат телефонен номер на организаторите за случай на необходимост от помощ.
0882111703, 0885259229, 0877871260
Прогноза за времето: Очаква се много приятно за бягане време без превалявания до 14:00ч. и температури между 10 и 20 градуса.

Допълнителна информация: Безплатен паркинг за автомобили близо до старта има от двете страни на художествената галерия и до общината, които са обозначени. В района на финала има хранително заведение с отстъпка в цените 10% за участниците срещу стартов номер.
На всички участници пожелаваме успех!

Наредбата на състезанието можете да видите тук -> https://marathon.bg/osogovo-run-2023/