СОФИЙСКИ МАНАСТИРИ 2017

На 16 и 17 септември се реализира вторият етап от проекта Софийски манастири 2018, който в завършен вид представлява тридневен ултра уикенд около Софийското поле, преминаващ в района на близо 20 манастира от Софийското светогорие. Състезанията са крос кънтри бягане и колоездене, дневни, с общо класиране, както и с отделно такова за всеки състезателен ден. Идеята е да се отбелязва празникът на София с това мероприятие занапред, като събитието е посветено на инициативата София – европейска столица на спорта.

SM

Тази година е разработено продължението на проведеното миналата есен състезание от Клисура до Лозен. Новото трасе представлява връзката между Лозенска и Стара планина и описва дъга по източната граница на Софийската котловина, преминавайки по първите склонове на Средна гора. Стартът на двата етапа е изтеглен с половин час – 7:00ч., така че няма да се налага използването на челници. Обърнато е специално внимание на вида, поставянето и опазването на маркировката. Предвидени са 8 подкрепителни пункта за първия и 7 за втория ден. Малко преди състезанието ще бъде публикуван предсъстезателен бюлетин, който ще съдържа последни детайли за логистиката, трасето, съдържанието на подкрепителните пунктове и друга необходима информация. В стартовия пакет освен номер и тениска ще има карта на трасето и профила с обозначени пунктове за яснота и удобство на участниците. Всеки завършил ще получи сувенир за участие.

Подробности за регистрацията и самото събитие са публикувани на http://marathon.bg/manastiri-2017
За безпроблемното осъществяване на мероприятието се набират доброволци за единия или двата дни, на които ще бъде осигурено: Сертификат за доброволец, обучение, храна за деня, брандирана тениска, безплатно участие на свободно избран етап от проявите Софийски манастири или Пет планини на сдружение Маратон. Желаещите могат да се заявят като доброволец чрез формата за заявки или на office .