Бюлетин Балкан Рън 2018

В това издание публикуваме последни подробности за предстоящото състезание:

Трасета: И двете трасета са сухи, без снежни участъци. Колоездачното започва със 7км асфалт, след което 30км настилката е каменист макадам. Трасето за бягане има малка корекция от миналата година в началото, която е отразена в публикуваните файлове. Маркировката е червено-бели полиетиленови ленти и указателни стрелки по земята. За бегачите има и постоянна маркировка, която до х.Рай е синьо-бяла, а от хижата до върха зелено-бяла. И двете трасета са с висока степен на трудност. Да се следи внимателно маркировката!

Подкрепителни пунктове:

  • ПП бягане, 7,5km: Вода наливна, в чаши, в бутилки 500мл, изотоник наливно и в чаши;
  • ПП бягане 15км (х.Рай): Вода наливна и в чаши, изотоник наливно и в чаши, карбобарчета, банани, краставица, сол;
  • ПП колоездене 20км: Вода наливна, в чаши, в бутилки 500мл, изотоник наливно и в чаши, карбобарчета, банани, краставица, сол;
  • На финала ще има вода, банички и банани.

Багаж на участници: В района на старта ще бъде паркиран камион от 8:00 до 8:45, в който ще се оставя багажа за връх Ботев. В непосредствена близост ще е на разположение микробус за оставяне на багаж за съхранение на старта до 18:00ч. Същите ще бъдат обозначени с надписи.

Състезателен номер: Да се носи на видимо място отпред на екипировката. Закача се с безопасни игли или със „свински опашки“.

Награждаване: Ще се извършва на финала веднага след финиширане на първите трима в съответната категория. Всеки завършил ще получи грамота.

Резултати: Стартовият лист и резултатите могат да се проследят на живо  ТУК

Транспорт: Камионите за връщане на бегачите след финала към Калофер ще тръгват при запълване. Очакван първи курс около 13ч. Продължителност на слизането 2:30ч. Препоръчваме топли връхни дрехи и дъждобран, тъй като каросериите са открити. Възможно е и слизане пеша обратно по маркировката.

Нощувки след състезанието: Има възможност за преобличане и пренощуване на връх Ботев в новооборудвана туристическа спалня с топла кухня. За резервации тел. 0877 27 35 47.

Също така и в хижа Рай, тел. 0882 96 64 93.

Прогноза за времето: Очаква се слънчево време сутринта и краткотрайни превалявания след обяд. Температура на вр.Ботев 10-12 градуса. Пригответе си дрехи за преобличане и дебели връхни за след финала. Дъждобран. 
Не тръгвайте без зареден телефон! Телефони за връзка с организаторите:
0877 87 12 60, 0885 25 92 29, 0882 111 703.

Пожелаваме на всички едно прекрасно изживяване!